Cu un pas mai aproape de eliminarea taxelor roaming din UE

In vara aceasta se pare ca va avea loc un moment istoric la capitolul comunicatii pe Batranul Continent, urmand astfel sa fie eliminate tarifele pentru roaming in tarile UE. In data de 6 aprilie 2017 a disparut si ultima piedica, iar Parlamentul European, Comisia si Consiliul cazand de acord asupra unui tarif unic.

In mare este vorba despre un acord informat care are legatura, mai exact, cu preturile maxime pe care companiile le pot aplica reciproc pentru utilizarea retelelor in roaming. Cele 3 mari organisme europene au ajung la intelegerea ca plafoanele pentru tarifele de roaming sa fie limitate la 3.2 eurocenti pe minut pentru apelurile vocale si un eurocent pentru un SMS. Se pare ca aceste reguli vor fi aplicate incepand cu 15 iunie 2017.

De asemenea, si tarifurile maxime pentru traficul de date (internet) va avea o reducere considerabile in urmatorii 5 ani, iar de la 7.7 euro pe GB, incepand cu 15 iunie se va ajunge la doar 6 euro per GB si urmeaza multe alte scaderi. Din 1 ianuarie 2019 se trece la 4.5 euro per GB si 3.5 euro per GB de la 1 ianuarie 2020, iar etapele finale ajung pana la 3 si 2.5 eoru per GB de la inceputul anului 2021, respectiv 2022.

Se cunoaste faptul ca o analiza a pietei angro telecom va fi efectuala pana la finalul anului 2019 avand ca scop concluzionarea strategiei urmatorului deceniu.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *