Fotograful de nunta ideal

Recent am avut placerea sa particip la nunta prietenilor mei Ioana si Andrei, ocazie in care am intalnit un fotograf de nunta exceptional. Atat el cat si cameramanul s-au comportat ca doi profesionisti captand toate momentele cheie ale evenimentului si interactionand intr-un mod foarte placut cu absolut toti invitatii. La incepeut am avut impresia ca se cunosc de o viata cu mirii, ulterior afland ca era practic a 2-a oara cand se vedeau.

Fiind pasionat de fotografie de mic, am avut marea tentatie sa merg sa intru in contact cu echipa CKfoto, care a fost mai mult decat incantata sa imi dea cateva sfaturi si chiar sa ma lase sa fotografiez mirii sub indrumarea lor. Consider ca este un pas foarte mare catre drumul meu de a deveni un fotograf profesionist si le multumesc pe aceasta cale pentru ca m-au orientat catre un curs de fotografie excelent, urmand sa explorez noile tendinte in arta fotografiei si a videografiei profesioniste.

In scurtele conversatii pe care le-am avut cu baietii de la CKfoto, am aflat de la acestia ca folosesc aparatura foto de ultima generatie, Canon 5D Mark IV, aparat foto care se comporta foarte bine in lumina slaba, in sepcial daca este insotit de o lentila de calitate cu o diafragma cat mai deschisa. Am observat ca, atat in biserica, cat si in restaurant cameramanul nu a folosit lumina artificiala cum eram obisnuit, afland ulterior ca foloseau una dintre cele mai bune camere video in lumina foarte slaba neafectand calitatea imaginii. Camera in speta este un Sony A7s, ce filmeaza la calitate FullHD, montata pe un sistem de stabilizare avansat numit Crane 2, ce ofera un aspect cinematic fimarii.

Am avut surpriza placuta sa vad in premiera cum este pilotata o drona profesionala si imaginile live pe care le trimetea acesta pe telefonul operatorului. Mavic Pro este una dintre cele mai rapide si mai silentioase drone in acest moment, viteza de deplasare maxima fiind de 62 km/h. Cadrele video pareau foarte fluide, iar perspectiva fiind una foarte diferita de cea de la sol.

La scurt timp dupa incheierea evenimentului am fost contactat de catre miri care m-au invitat sa vizionez materialele foto si video din ziua nuntii, acestia fiind foarte incantati de fotograful si cameramanul de nunta alesi de catre acestia. Din punctul meu de vedere este unul dintre cele mai frumoase evenimente la care am participat, atat prin prisma momentelor frumoase din ziua acestuia cat si a materialelor finale, impecabil editate si montate.

Fotografiile au fost editate utilizand un filtru special ce scotea in evidenta trasaturile frumoase atat ale mirilor cat si ale invitatilor. Pe langa fotografiile corectate si editate cu acest filtru, mirii au mai primit alte trei seturi de fotografii, unul alb-negru si alte doua frumos colorizate.

Montajul video este unul foarte curat din punct de vedere al calitatii imaginilor si al cadrelor filmate in timpul nuntii, dar si ulterior la sedinta foto si video “trash the dress”. Acestea au fost imbinate armonios rezultand un adevarat film memorabil.

Mai jos am sa va atasez cateva fotografii de la eveniment si sper sa va placa ceea ce am facut.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *