Operatiile Ilasik

Cea mai rapida metoda de a scapa de ochelari este si una dintre cele mai controversate,implicand o serie de riscuri.
Aceasta procedura a fost aprobata in 1999 iar de atunci a devenit cea mai raspandita forma de corectie a vederii,interventia in sine avand o durata de doar cateva minute.
Se pare ca aceasta procedura avanseaza pe zi ce trece ,insa riscurile raman chiar si dupa operatia in sine.

Conform statisticilor 97% dintre pacientii care au apelat la aceasta interventie recomanda cu incredere prietenilor.Exista insa si pacienti ale caror rezultate nu s’au
ridicat la masura asteptarilor ,insa aceste esecuri sunt datorate mai multor factori.

Medicul specialist este cel care dupa analize amanuntite da verdictul,aceasta procedura neputand fi pusa in practica fara acordul pacientului si fara investigatia din punct de vedere medical.
Pe langa efectele secundare ce sunt normale dupa efectuarea acestei interventii,pot aparea si o serie de complicatii,riscurile si complicatiile diferind de la pacient la pacient,in functie de regulile ce au fost sau nu respectate si pe baza unor alte afectiuni de care pacientul sufera.

Infectiile ochilor sunt des intalnite dupa o astfel de procedura,nu datorita interventiei in sine,ci mediului si persoanele cu care pacientii iau contact,riscul de infectie fiind prezent chiar si dupa 6 luni,perioada in care conform statisticilor,ochiul este vindecat in proportie de 90%.

Pe aceasta lista pot fi incluse si urmatoarele afectiuni:sesnibilitate la lumina,vedere dubla sau neclara,supracorectare sau subcorectare a vederii,deficienta vitaminei D datorita faptului ca ochii sunt mai sensibili la lumina solara,senzatie de ochi uscat.

Nervii corneei nu se recupereaza complet,durerile pot aparea din senin si pot persista o perioada buna,fiind un semn clar ca interventia nu a reusit decat temporar,iar vederea poate redeveni cea de dinaintea operatiei.

Ochelarii de protectie sunt purtati o perioada buna dupa efectuarea acestei interventii intrucat lumina solara patrunde mult mai usor ,iar razele Uv pot patrunde chiar si cand norii sunt prezenti.Desigur,tratamentul este necesar si obligatoriu,senzatia de ochi uscat fiind permanenta in primele luni,iar tensiunea oculara trebuie mentinuta sub control.
Recuperarea difera de la pacient la pacient,unii pacienti au acuzat durere acuta la cateva minute dupa ce rolul anesteziei a luat sfarsit iar altii au relatat faptul ca nu au simtit nici un fel de discomfort vederea fiind din ce in ce mai buna ,revenind la normal in scurt timp.

Vizita la medicul specialist este obligatorie chiar si dupa ce pericolul a trecut,deoarece tensiunea oculara trebuie mentinuta sub control si pot aparea diverse complicatii in functie de mai multi factori,aceste vizite fiind decisive cu privire la vederea corecta a pacientului pe termen indelungat.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *