Producatorii mint utilizatorii si promoveaza autonomii exagerate ale acumulatoarelor laptop-urilor

In ziua de azi nu este o noutate ca producatorii isi mint clientii si ofera date nerealiste spre promovarea unui produs nou. Exista foarte multe exemple, de la industria auto pentru consumul de carburant pana la telefoanele inteligente si laptop-uri pentru autonomie. Astazi o sa vorbim despre autonomia exagerata a producatorilor de laptop-uri, iar pentru a dovedi acest lucru am observat ca protectia consumatorului Which? a testat cateva marci cunoscute.

Dupa cum am citit testul a constituit in navigarea pe internet prin intermediul WiFi-ului pana cand bateria s-a terminat. De asemenea testul a fost realizat pentru fiecare laptop in parte de 3 ori. Un lucru interesant a fost faptul ca cei de la Which? nu au mentionat luminozitatea laptop-urilor in momentul folosirii, dar banuiesc ca aceasta a fost una aleasa pentru toate brandurile alese.
In cazul unui test pe 7 laptop-uri, doar 1 dintre ele a promovat autonomia sa ca fiind una corecta, iar celelalti 7 producatori au spus informatii eronate. Singurul brandul care a promovat cu 15 minute peste autonomia precizata este APPLE, iar celelalte 6: HP, DELL, TOSHIBA, ASUS, LENOVO si ACER au avut o autonomie eronala de aproximativ 2 ore pana la 4 ore si 50 de minute.
Concluzia este ca daca 6 din 7 producatori mint utilizatorii atunci cand promoveaza autonomia unul laptop, in unele situatii se poate ajunge si la rezultate mult mai fatale, chiar si cu 50% mai mici decat cele oficiale.

De mentionat este ca producatorii pot avea alti atgoritmi de testare si ca rezultatele pot diferi destul de mult, insa cu toate acestea este destul de evident ca producatorii exagereaza destul de mult cu cifrele. Exact cum am spus si mai sus, singura exceptie facand-o APPLE care a livrat exact ceea ce a promis.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *