Trofeu castigat de nationala Romaniei la handbal feminin pentru tineret

In urma doar cu cateva zile Romania a castigat Trofeul Carpatii la handbal feminin pentru tineret (sub 19 ani) dupa ce a castigat doua partide (cu Olanda 28-25, cu Franta 26-25) si a facut un egal (cu Rusia 21-21). La acest campionat au participat doar tineretul de ’99 – ’98.

De la emotii imense din primavara si o calificare chinuita la Campionatul Europea din Slovenia, Romania incepe sa arate din ce in ce mai bine. In urma turneului de 3 zile de la Constanta, trupa lui Ion Craciun, a jucat un meci mai bun decat altul aratand foarte multe progrese in partea ofensiva dar si in cea de aparare.

Chiar daca nationala de handbal U19 avea Trofeul Carpati castigat nu s-a lasat ”pe o ureche” si a ramas concentrata in ultimul meci cu Rusia in care stat foarte bine pe aparare. Rusia este cea mai buna nationala la aceasta categorie si chair daca nu au fost in teren Sabirova si Skorogobatchenko care deja au promovat la Trefilov, fiecare pas inainte este o provocare pentru noi.

Este un lucru maret pentru Romania ca are reusit sa domine handbal-ul la nivel mondial, chiar daca la fotbal nu a reusit.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *